Има преразходи, които са направени за здравето на хората. Например,

...
 Има преразходи, които са направени за здравето на хората. Например,
Коментари Харесай

Проф. Камен Плочев призна: НЗОК има максимално тромава структура

 

" Има преразходи, които са направени за здравето на хората. Например, лекуването на хепатит... Недостигът в бюджета, за моя огромна наслада, е контролируем. Няма да укривам - чакаме доходи от към 200-220 милиона. Има подписани контракти, които не са доизплатени и тези пари ние ще ги получим. До декември мисля, че ще попълним тази дупка. Амбицията ми е да приключим на баланс ", съобщи още шефът на НЗОК. 

" Ние ще дисциплинираме лечебните заведения ", безапелационен бе още проф. Плочев. 

Той посочи, че контролът на лекарствените средства в онкологията и хематологията е в извънредно недобро положение. " Причината е в нас и ние контролът ще го увеличим. Ще го създадем да бъде действителен. Вторият механизъм е да създадем системата транспарантна - т.е. всеки да знае какво дава страната за него. Система за бистрота има в НЗОК от 2009 година Нарича се " Уникален код за достъп ". Пациентът влиза с неповторимия си код и лекарят вижда - от какво е боледувал, защо е проучен... Аз персонално имам упоритостта до края на месеца да мога да направя по този начин, че по телефона да могат да получат кода ", съобщи шефът на НЗОК. 

" Целта е да създадем системата транспарантна и да проработи. Няма по какъв начин да върна времето обратно. Работиш и гледаш напред! ", съобщи Камен Плочев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР